За дом със собствен стил – 4 ефектни декоративни мазилки

Обновена: 16.02.2023 г.

Замислили сте се за обновяване на дома? Иска ли ви се с настъпването на пролетта да внесете усещането за ново начало и вкъщи? Разбираемо е! Пролетта е един от най-подходящите сезони за ремонт не само заради затоплящото се време, а и защото наистина желанието за обновяване взема връх и сме готови да сбъднем и най-смелите си интериорни мечти. 

Тази година насочете мисълта си към стените – те са тези, които „прегръщат“ стаите и живота ни и заслужават специално внимание. 

Изборът на декоративни бои и мазилки за стените е онази част от промяната на дома, която ще даде най-голяма разлика в усещането след това. Дори да оставите същите мебели, само смяната на мазилката на стените може да превърне помещението в истинско бижу.

Най-красиви са боите и мазилките с различни ефекти, които дават възможност на светлината да се пречупва по различен начин в различните части на деня и така да имате нов облик на стаята сутрин, обед и вечер. 

Разбира се, разнообразието от цветове също ще ви помогне за обновяване на стаите, допълват специалистите по варови декоративни бои и мазилки от Brezza di Colori. Ето кои са най-актуалните финиши и ефекти според тях.

 

Ефект Венецианска мазилка

Венецианската декоративна мазилка е истинска класика в интериорните решения. Полирана до блясък, с огледален ефект, хубавата венецианска мазилка има умението да пречупва светлината по безброй начини. Тя може да озари и най-мрачните помещения и затова често се избира за антрета и фоайета.

Качествата на венецианската мазилка я правят също перфектно решение за баня и дневна, където да разгърне целия си блясък и изисканост. Цветът е дълбок и плътен, като можете да избирате от над 90 нюанса.

Ефект Марморино Gold

С такъв продукт стената ще гладка и стилна със светлосенки и златисти отблясъци на любимото ви зелено, розово или бежово. Ефект на декоративна мазилка, който подхожда на изискана дневна, стилна спалня или впечатляващо антре.

Този ефект на варовите мазилки може да се изпълни и само на една стена, която да се превърне в акцента на помещението.

„Обикновено избираме тази, която е срещу дивана, защото там ще са насочени погледите на всички“, споделя Николай Русинов, собственик на Brezza di Colori.

 

 

 

 

Ефект Копринено кадифе Silver

Дом, който сякаш те обхваща в топла прегръдка, когато влезеш. Краката ти потъват в дебелите килими, а кадифено-меките стени позволяват на погледа, плъзгащ се по тях да отпочине от грижите на деня.

Това може да е и вашият дом, ако изберете декоративна мазилка с кадифен ефект и сребърен финиш.

Леките отблясъци на среброто придават дълбочина и засилват кадифения ефект на покритието.

Особено подходяща е за спални и дневни, като е добре цветовете в спалнята да са по-приглушени като графитено сиво и сребристо, тъмно виолетово и охра.

Ефект Травертин

По своята същност травертинът е естествен камък, използван още от римляните за построяването на техните световно признати дворци, вили и обществени бани. Наложил се е като синоним на изящество и класа.

И днес, хилядолетия по-късно травертинът или декоративни мазилки с вид на травертин са предпочитан избор от интериорните дизайнери когато искат да постигнат изисканост и стил на помещенията.

„Ефект травертин се избира много често за антрета и коридори, има своето място в банята и в кухнята, като можем да му придадем различен цвят благодарение на защитната вакса, която нанасяме отгоре“, обяснява процеса по нанасяне на тази варова мазилка Николай.

Травертинът създава луксозен вид на интериора и екстериора.

Като цяло декоративните варови бои и мазилки се налагат все повече като избор за онези семейства, които държат да живеят в чиста и екологична среда без опасност от алергии, причинени от летливи химически съединения.

Варовите мазилки са естествен и естетичен продукт с много полезни качества и визуални предимства. Можете да избирате между стотици ефекти и цветове, за да сбъднете и най-смелите си интериорни мечти.

Предишна публикация
ДЕКОРАТИВНИ МАЗИЛКИ: Да изградим съвършен стил и уют в дома
Следваща публикация
BrezzaDiColori Ви кани на Sustainable Living Expo | 24-26.02 Serdika Center

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.

Меню