ДЕКОРАТИВНИ МАЗИЛКИ: Да изградим съвършен стил и уют в дома

Обновена: 03.02.2023 г.

Искате да направите своят дом съвършен? Започнете от стените и тавана. По-конкретно от декоративните мазилки, с които може да се покрият тези повърхности. Пред вас ще се разкрие един наистина необятен свят от възможности и комбинации.

Изборът на декоративни мазилки като интериорно решение е свидетелство за подчертан индивидуализъм, стил и вкус. Възможностите за ефект, релеф, структура и цветовете са наистина разнообразни, а правилното им съчетаване ще доведе до зашеметяващи резултати.
От стандартната венецианска мазилка, през различни перлени ефекти до съвсем матови модели декоративни мазилки могат напълно да преобразят едно помещение. Ретро или модерен ефект може лесно да бъде постигнат върху стената, чрез конкретен вид мазилка. Техниките на нанасяне също са многообразни, а някои специфични варианти на мазилки се постигат, чрез употребата на специално разработени за целта професионални инструменти – четки, гъби и други.

Посредством специална техника на нанасяне на мазилките, можете да изградите наистина уникален дизайн на вашите стени. Освен, че изпълнението и техниката на полагане на мазилките, е ръчно, то е и пряко свързано с творчеството и креативността на всеки майстор – апликатор. Това е и причината за трудната повтаряемост на крайната визията при изпълнение на различни обекти и от различни майстори.

Все повече се работи върху нови и нови иновации при този тип продукти, като освен разработки в релефа и иновативни материали, можете да срещнете и вградени частици в избраните от вас мазилки за по-голям блясък или пък метални ефекти. Благодарение на тези разработки бихте могли да направите акцент върху определена стена или дори цяло помещение. Повечето мазилки вече са миещи се, така че поддръжката им е изключително лесна.

Развихрете въображението си и изберете подходящите за вашата концепция мазилки. Започнете със самата структура, след това избор на цвят, който да бъде добре съчетан с мебелите и подовата настилка. Не е нужно да се спирате само на един цвят, всъщност може да направите комбинации, или преливащи се цветове.

Някои мазилки позволяват комбинирането на 3-4 цвята дори. Остава само изпълнението върху стените от избран от вас професионалист – апликатор. Или пък може да изберете и сами да нанесете сместа, при по-обикновените модели, които не изискват специфична технология и инструменти. Едно обаче е сигурно, на Вас се пада привилегията ежедневно да се наслаждавате и радвате на дизайна сътворен с декоративни мазилки и ръчно изпълнен специално Вас.

Меню