Marmorino Metallic е разновидност на Marmorino Veneziano Classic. Притежава изключителен финес и е предназначена за луксозни декорации в интериора. На вид покритието е нежно, с мек металиков ефект, който се променя в зависимост от отражението на светлината и ъгъла, под който го наблюдавате.

Металиковия му ефект е постигнат благодарение на високото съдържание на цветен метален прах, вместо мраморен такъв.

Основния цвят на продукта е бял и стандартно тониран в: Gold- злато, Silver- сребро (почти бяло) и Copper-мед, но цвета лесно може да бъде променян в зависимост от базата.

Продукт готов за употреба, с възможност за постигане на различни финиши в зависимост от начина на полагане. Metallic Marmorino е най-новият продукт за декориране, съставен от ситно филтрирана, стара, отлежала вар, внимателно смесена с металикови частици.

ПОЛАГАНЕ

Необходими инструменти:

Голяма маламашка, средна маламашка, мека кърпа.

Преди полагането:

Защитете работната площ облепете с лента и защитен материал над цокли и около прозорци и врати.

Никога не използвайте прекомерен натиск при полагането на Metallic MARMORINO. Работете с леко докосване, дори и при полирането.

Да не се нанася при температури под 5°C.

Полагане:

Помнете, че трябва да имате силно осветление успоредно на стената, върху която работите. Добре е то да бъде разположено в единия край на стената (обикновено от страната на постоянните източници на светлина, например прозорец). При нанасянето на втора и трета ръка светлината трябва да се мести периодично, за да се избегне бързото изсъхване на стената на едно място от топлината на лампата.

Първо, нанесете два слоя бяла MARMORINO Classic с голяма метална маламашка, като използвате около 600 гр/м2 материал. Изчакайте първият слой да изсъхне напълно, преди да нанесете втория. Това ще осигури гладка повърхност, която не е лъскава. Целта е да се получи плътна и добра абсорбираща основа, върху която да се нанесат следващите ръце.

За да се избегнат проблеми при отстраняването на самозалепващата лента в края на работа, най-добре е да се замени цялата лента, когато първият слой е почти или напълно сух.

Когато първите два слоят са напълно сухи, обикновено на следващия ден, с хубава голяма маламашка се нанася първият слой Metallic MARMORINO, като се използват 150-200 гр/м2. Винаги имайте предвид, че целта на този слой е да се създаде гладка и еднородна повърхност, без лъскави зони. Лъскавите части може да причинят проблеми при полагането на последващите слоеве, затова е необходимо да се работи с леко докосване, без да натискате прекалено силно. Поддържайте ъгъл 40° градуса между ръба на маламашката и стената.

По време на тази първа ръка Metallic MARMORINO създайте текстура, използвайки отделни леки движения с маламашката, докато получите красиви шарки. Преди този слой да е изсъхнал напълно (или когато е вече сух), със среден размер маламашка нанесете последния слой на Metallic MARMORINO.

При полагането на последния слой внимавайте да не натискате твърде силно. Изпълнявайте участъци с площ около половин или 1 м2 и полирайте леко първо с метална маламашка и после с парче нетъкан текстил. При последната ръка оставете видими следи в различни посоки, така че да получите равномерен дизайн върху цялата повърхност. Окончателното полиране може да се направи с мека кърпа.

Уверете се, че в работното помещение не е твърде влажно или топло, за да избегнете проблеми с технологичните времена.

Помнете, че полагането на MARMORINO не трябва да бъде прекалено трудно. Ако Ви се струва твърде трудно, спрете и се опитайте да разберете какъв е проблемът.

Цветът може да бъде променен леко с оцветител, например от Злато да се получи червеникав или зелен (добавяйки синьо), или да се получи бронз чрез добавяне на черна и червена боя. Сребро може да се тонира във всякакви цветове.

Препоръчваме Ви да ползвате нашата услуга „Обучение на майстори”.

Специални ефекти

Помнете, че и двете ръце на Metallic MARMORINO трябва да се нанасят в много тънки слоеве върху идеално равната повърхност на MARMORINO Classic.

Трите вида Metallic MARMORINO може да бъдат леко тонирани, за да се постигнат различни нюанси.

Например, за по-богато Злато, може да добавите малко червено във втория слой и след това да минете още веднъж с естествено Злато.

Много елегантен ефект се получава, ако се използва Сребро в естествения си бял цвят в последния слой, а в предишния е добавено малко сиво.

Златото може лесно да се превърне в бронз, използвайки малко черно и червено.

Можете да смесите малко Злато със Сребро, за да се постигне по-хубав златен тон.

Ако нанесете един слой Мед и втори слой Сребро или Злато, това ще позволи на червенината на Медта да изпъкне.

Друг интересен ефект може да се получи чрез полагане на последния слой с чиста, полирана маламашка 8х20 см. Работете с отдалечени едно от друго движения на маламашката и нанесете материала произволно върху площ 40х40 см. Върнете се да попълните в областите между нанесения материал, така че цялата площ да бъде покрита. Излъскайте завършената зона преди да започне отново върху съседна площ.

Защита на Marmorino Metallic

Благодарение на гладката си повърхност, Marmorino Metallic е покритие, което не привлича мръсотия. Въпреки това, най-рано след 24 часа от полагането, може да нанесете Hydrocalce, Marseille Soap или пчелен восък „Natural Bee’s wax”. Восъкът увеличава повърхностния блясък, като същевременно намалява металиковите отблясъци.

Разходна норма: 0,6 кг/м2 (варира в зависимост от основата и ефекта)

Опаковки: 7кг и 20кг.

Очаквайте скоро…

Цветови каталог

* Вариация в цветовата гама е възможна вследствие на различните настройки на мониторите.

Меню