Marmorino Carrara MEDIUM притежава Сертификат – „American Green LEED Certificate”, за продукт съдържащ рециклирани материали до 27% от общото му тегло.

Високо ценена варова декоративна мазилка с уникален естетичен ефект, изпъкващ при подходяща светлина.

С Marmorino MEDIUM се постигат фини декоративни ефекти върху различни повърхности в интериора и екстериора. Традиционно най-използваната декоративна венецианска мазилка. В завършен вид покритието е гладко, средно гланцово, с мек преход от по-светлите към по-тъмните тонове в цвета, което придава прекрасно усещане за дълбочина.

За постигане на елегантна, изискана визия в обществена и домашна среда – хотели, офиси, домове, а в банята е чудесна алтернатива на мрамора и керамиката.

Характеризира се с твърдост и естествена устойчивост на плесен, дори при влажни среди, като тази на Венецианската лагуна.

ПОЛАГАНЕ

MARMORINO Medium се нанася най-малко в три слоя със стоманена маламашка. Може да се нанася върху здрави, гладки или грапави повърхности. Боядисаните основи, е нужно предварително да бъдат почистени с четка и шпакла, за да се премахнат прахът и неравностите.

  1. Когато е необходимо, с четка или валяк се нанася слой Кварцов грунд, разреден с до 40% вода, като се използва 150-200 g/m², или нормален грунд, разреден в съотношение 1 част грунд към 7/8 части вода.

ЗАБЕЛЕЖКА:

След отваряне на опаковката на Marmorino MEDIUM, отстранете излишната вода на повърхността и разбъркайте за около 30 секунди с помощта на електрическа бъркалка, докато се хомогенизира. Не забравяйте, че варта губи вискозитета си, след като се разклати. Ако материалът след разбъркване е в течно състояние, оставете го да почива 6 до 8 часа, преди да го използвате.

  1. Нанесете първи слой от Marmorino MEDIUM, като внимавате да разпределите материала равномерно, така че всички несъвършенства на основата да се изгладят. Разход: около 0.9-1.1 kg/m². (в зависимост от основата).
  2. Вторият слой се полага, след като първият е вече сух. Разход около 500-700 g/m². При нанасянето следете повърхността да е гладка, до колкото е възможно без неравности, но не полирайте, т.к. това ще доведе до проблеми при завършващия слой.
  3. Третизавършващ слой, нанесете преди предният да е напълно изсъхнал на принципа „мокро върху мокро“. Така мраморните гранулите ще проникнат в предишния слой. Разход около 100-200 g/m². С този слой се постига окончателното изглаждане и полиране. За повече гланц минете по повърхността многократно с маламашката.

NB: При употреба на продукта външно – в екстериора, съблюдавайте, да го нанасяйте в дни без вятър и дъжд, за да се получи красив слой без линейни прекъсвания.

Препоръчваме Ви да ползвате нашата услуга „Обучение на майстори”.

Продукта съдържа 0 g/l ЛОС (летливи органични съединения) не оцветен и 20 g/l ЛОС, ако е оцветен с добавки на водна основа.

Работна температура: между + 10° и + 30° С

Разходна норма: 1.5 kg/m2 – 2.0 kg/m2 (варира в зависимост от основата и ефекта)

Опаковки: 1 kg /8 kg/ 24 kg 

Защита на декоративното покритие от замърсяване

Варовите мазилки /в интериора и екстериора/, по традиция не се нуждаят от защита и така “, но при желание или конкретна нужда, това може да се направи.

В ИНТЕРИОРА

Най-рано 48 часа след полагане на всички пластове на мазилката Marmorino MEDIUM може да я защитите, като я импрегнирате с миниум един слой от следните пасти

a) MARSEILLE защитно покритие, което се полага със стоманена маламашка. Използвайте около 30-50 g/m². След 48 часа избършете повърхността с кърпа, за да премахнете излишния слой, който е останал от не абсорбирания сапун.

б) Natural Bee’s Wax натурален пчелен восък, който се нанася с гъба. Използвайте около 30-50 g/m². След известно време, преди восъкът да е изсъхнал, полирайте енергично с вълнена или друга мека кърпа, за допълнителен гланц.

В ЕКСТЕРИОРА

Най-малко 72 часа след окончателното полагане на MARMORINO Medium и температура на въздуха минимум 30°C, можете да я защитите, като използвате безцветния, дълбоко проникващ „Hydrocalce”,, разработен да предпазва външни мазилки. Използвайте четка, за да нанесете два слоя от около 150-200 g/m².

Цветови каталог

* Вариация в цветовата гама е възможна вследствие на различните настройки на мониторите.

Меню