Lava Stucco е материал, с който могат да се постигнат различни декоративни ефекти в зависимост от техниката на полагане. Притежава по-малки абсорбиращи свойства от нормалната варова мазилка, което я прави походяща за апликиране с „Pearl Cream” за постигане на декоративния ефект „Crater”. „Pearl Cream” е специфично допълнение, което може да бъде нанесено с гъба, шпатула или маламашка.

“Lava Stucco”, е много здрава и твърда мазилка, която позволява да бъде шкурена/шлайфана, като част от техниката на полагане за постигане на различните декоративни ефекти. Солидността и якостта, които притежава, позволяват да се придаде ефекта “Rain” – с релефни линии, които при други, по-слаби мазилки могат да бъдат лесно деформирани и повредени.

ПОЛАГАНЕ

STUCCO LAVA е висококачествена натурална мазилка на варова основа, предназначена за декориране в интериора и екстериора. Пастообразна и готова за употреба.

Всички ефекти на STUCCO LAVA изискват нанасяне на мазилката в 2 слоя, от които първия се използва като основа и е нужно да бъде напълно изсъхнал, преди полагането на втори слой. Нанасянето се извършва винаги с метална маламашка, но за различните финишни ефекти, може да се използват и други инструменти, като четка – тип „изкуствена трева” за постигане на ефекта „Rain”.

Препоръчваме Ви да ползвате нашата услуга „Обучение на майстори”.

Разходна норма: 1,8 – 2,2 kg / m² (варира в зависимост от основата и ефекта)

Опаковка: 1 kg / 8 kg / 24 kg

Техника на изпълнение на различни ефекти при Lava Stucco:

*Ефект: „Crater”

 1. Върху здрава и суха повърхност нанесете 1 слой нормален или кварцов грунд с мече или четка.
 2. Изчакайте 3-4 часа и нанесете 1 слой от мазилката „Лава” със стоманена маламашка.
 3. Изчакайте 5-10 мин. И нанесете 2 слой „Лава”.
 4. Незабавно обработете повърхността, чрез натискане и отдръпване с маламашката за да направите релефа за ефекта”Кратер”.
 5. Изчакайте 24 часа, след което обработете повърхността с помощта на шкурка. Добре обезпрашете с четка и отгоре нанесете с гъба Pearl cream  – Перлен крем в желания цвят или комбинация от цветове/злато, сребро, бронз, мед/

*Ефект: „Mother of pearl”

 1. Върху здрава и суха повърност нанесете 1 слой нормален или кварцов грунд с мече или четка.
 2. Изчакайте 3-4 часа и с маламашка нанесете 1 слой от мазилката „Лава”смесена с „Майката на перлите”.
 3. Изчакайте 3-4 часа и нанесете 2 слой от същата мазилка с маламашка.
 4. Изчакайте 24-36 часа след, което обработете повърхността с шлайф.
 5. Нанесете  Bee’s Wax – Пчелен восък за защита.

* Ефект: „Rain

 1. Върху здрава и суха повърхност нанесете 1 слой нормален грунд с мече или четка.
 2. Изчакайте 3-4 часа и с маламашка нанесете 1 пласт „Лава”.
 3. Изчакайте 5-10 мин. и нанесете следващ слой „Лава”. За да направите релефните линии на ефекта „Rain” незабавно обработете повърхността чрез специална четка тип „изкуствена трева” .
 4. Изчакайте 24 ч. Обработете повърхността с шкурка и обезпрашете. С четка апликирайте  Glitter cream -брокатен крем в избрания вариант – злато/ сребро

*Ефект – „Oxide finish”

Продукта Lava се нанася с метална маламашка в два слоя, вторият, от които се заглажда по определен начин. На следващия ден с гъба се нанася Pearl Cream в припокриващи се цветове. Повърхността се минава няколко пъти, за да се получи ефект на стара, окислена метална повърхност – „патина”.

Очаквайте скоро…

Цветови каталог

* Вариация в цветовата гама е възможна вследствие на различните настройки на мониторите.

Меню