Intonachino притежава Сертификат – „American Green LEED Certificate”, за продукт съдържащ рециклирани материали, представляващи до 61% от общото му тегло.

Той е естествено устойчив на плесен, натурален продукт на база вар, с който се постига античен ефект в интериора и екстериора. Покритието е с много добра адхезия, равномерно груба текстура и меки вариации в интензитета на цвета, типични за варовите продукти. Основен цвят бял с възможност за оцветяване по каталог с нашата „Система за оцветяване”.

ПОЛАГАНЕ

Необходими инструменти:

Голяма маламашка, средна маламашка, гъба.

Преди полагането:

Защитете работната площ облепете с лента и защитен материал над цокли и около прозорци и врати.

Препоръчваме Ви да ползвате нашата услуга „Обучение на майстори”.

Полагане:

  1. Нанасяне на грунд:

При работа върху нови хоросанови мазилки не е необходимо грундиране.

Ако работите върху стари и боядисани стени, нанесете 1 слой “Кварцов” или „Нормален” грунд по повърхността, като преди това е нужно да премахнете старата (лющеща се) боя и да изчистите прахта от стената.

  1. Изчакайте 2-4 часа (грундът трябва да бъде сух), за да положите първият слой на Intonachino, използвайки стоманена маламашка, като нанасяте материала равномерно върху стената.
  2. След като първия слой изсъхне за 24 часа, може да пристъпите към нанасяне на втория слой използвайки стоманена маламашка.
  3. 10 – 20 минути след нанасянето на втория слой (и преди да започне втвърдяване), може да пристъпите към изравняване на повърхността, с кръгови движения, като използвате гъба.

Може да се постигне специален ефект чрез натиск с маламашката върху мазилка, преди да е стегнала твърде много.

Възможно и оцветяване в стил “ fresco”, с вода и цветни пигменти използвани по време на процеса на изсъхване или след като мазилката е напълно суха – с вакса и оцветяващи пигменти.

Разходна норма:

1,3-1,8 кг/м2 за „Фино” (варира в зависимост от основата и ефекта)

1,7-2,4 кг/м2 за „Средно” (варира в зависимост от основата и ефекта)

2,3 – 3.0 за „Едро” (варира в зависимост от основата и ефекта)

Опаковка: 8 кг ; 24 кг

Цветови каталог

* Вариация в цветовата гама е възможна вследствие на различните настройки на мониторите.

Меню