Добавката от естествени миди Mother of pearl, получена от надробени морски мидени черупки е елемент, който по традиция присъства в старинните венециански мазилки. Така е, защото парченца мидени черупки са се съдържали в пясъка, който е използван за направата на подобни мазилки.

Парченцата в Mother of pearl, са с характерния за седефа бляскав сребърен цвят. Има и парченца с кафяв и черен цвят – типични за мидените черупки. Те са със същите размери като седефените и придават приятни точки цвят във финиша на мазилката.

При мазилката „DILAVATO”, мидените частици с по-тъмен цвят се сливат чудесно с мраморните зърна на самата мазилка. Препоръчителното количество мидени частици за добавяне към мазилката Dilavato”, е 800 – 1000гр. На всеки 20кг мазилка. Използвайте добавка с частици в среден размер – 1,6мм. Mother of pearl се добавя само към последния слой на мазилката.

За да получите наситен седефен завършек при MARMORINO Veneziano Carrara, е нужно да добавите 1кг Mother of pearl на всеки 24кг мазилка. Прибавете седефа към предварително оцветената мазилка и разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Получената консистенцията има по-сложен за работа финиш от нормалното. Поради специфичната позиция, която заемат парченцата седеф, те оставят петна на повърхността. Това изисква повече опитност на майстора, за постигане на хубав финиш.

При употреба с LAVA Stucco, използвайте един опаковка Mother of pearl – седеф в среден размер, която да добавите към последния слой на Lava Stucco. Нанесете и оставете мазилката да изсъхне за поне 48часа. След това, изшкурете повърхността с електрическа шлайф машина и защитете, като нанесете слой натурален пчелен восък.

Меню