Очаквайте скоро…

VELLUTO REGOLARE (Гладко кадифе) e висококачествено декоративно покритие на водна основа, което придава елегантност и стил със своите променящи се отблясъци. Притежава спиращо дъха сияние, несравним вид и усещането за мека коприна и гладко кадифе.

Използва се за финишно покритие на стени или тавани в закрити помещения или външно. Полага се върху предварително обработени гипсови, варови шпакловки, гипсокартон и др. Може да се тонира в богат набор от цветове.

Начин на работа:

Първо се боядисва подготвена здрава, равна и гладка основа с FORTUNA бои, оцветени в цвета или в тон с Fortuna Velluto Regolare. Повърхността, при необходимост се изравнява с маламашка или се изшкурва до гладкост.

Нанасяне на Velluto Regolare/Гладко кадифе: Ефектното покритие се нанася с маламашка от неръждаема стомана или специална пластмасова. В зависимост от търсения ефект, се променят посоките на движение при полагане и изравняване на покритието. След изсъхване на първия слой, по същия начин може да се положи втори и при необходимосг повече слоеве до постигане на желания ефект.

Подходящата работна температура е 15-25ºС. Всеки следващ слой се нанася след изсъхване на предходния или 1-2ч.