Очаквайте скоро 🙂

ANTIK – Декоративно покритие с ефект на напукване. За вътрешно и външно приложение.

Позволява голямо разнообразие от цветови решения за постигане на ефекта на напукване-АНТИК, според избора на цветове за основното /базово/ покритие и финишната боя.

Приложение: Използва се като основа за създаване на декоративно покритие с ефект на напукване върху стени и тавани. В зависимост от базовата и финишна боя, може да се използва в закрити помещения или външно.

Позволява голямо разнообразие от цветови решения за постигане на ефекта на напукване – АНТИК, според избора на цветове за основното /базово/ покритие и финишната боя.

Начин на работа:

  1. Подгответе предварително здрава и чиста основа като грундирате с подходящ грунд FORTUNA.
  2. Нанесете с валяк или пистолет FORTUNA ПЕРЛА в един или два слоя. Разнесете добре.
  3. Нанесете с четка FORTUNA Антик (междинен, формиращ напукването слой). Полагането се извършва с кръстосани движения. Може да разредите FORTUNA Антик с до 5% вода. След нанасяне изчаквате 12 часа.
  4. Изберете цвят FORTUNA Цветен Латекс или нюанс каталозите на FORTUNA ТОНИРАЩА СИСТЕМА.
  5. Нанесете с валяк или пистолет FORTUNA Цветен латекс в един или два слоя.

Разход (само за междинното покритие – Антик) 60-70г/м2, в зависимост от начинът на   полагане

Междинното покритие Пастело Антик може да се нанася в един или два слоя след изсъхване на предходния. Формата и големината на пукнатините зависят от начина, времето на съхнене/ под 12часа/, дебелината и броя на полагане на Пастело Антик, а също така и от вида на финишната боя. Пример: При нанесена финишна боя с валяк се получава по-тънка структура на образувалите се ивици в сравнение с четка, при еднакви други условия.

Покритието е безвредно  за  човека и околната среда.

Съдържание: водна полимерна емулсия

Разход:  60-120 g/m²

Срок на годност: 12 месеца от датата на производството.

Съхранение: съхранява се в плътно затворени пластмасови опаковки в  закрити и сухи помещения при температура от 5 до 20С без достъп на пряка слънчева светлина.

Сведение за транспортиране: Не изисква АДР.

Да се пази от замръзване при съхранение и транспорт!

Мерки за безопасност: S2 – Съхранявайте на недостъпни за децата места; S3/7 – Съхранявайте на прохладни места в плътно затворени опаковки; S24/25 – Не допускайте да попадне в очите и върху кожата ; S29 – Не изхвърляйте в канализацията ; S46 – При попадане във вътрешни органи незабавно потърсете лекарска помощ, покажете опаковката и етикета….Наредба за намаляване емисиите на ЛОС:

Максимално съдържание на ЛОС за този продукт (кат.:А/м) е 200 g/l

Очаквайте скоро 🙂